Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

Cimet

Cimet je jedan od najstarijih začina. Uporaba cimeta seže više od 4.000 godina, a spominje se i u Bibliji. Pripisuje mu se djelotvornost zbog tri osnovna sastojka u eteričnim uljima koja se nalaze u kori stabla. Ova ulja sadrže aktivne komponente: cinnamaldehid, cinnamil acetat, i cinnamil alkohol, te niz drugih hlapljivih tvari.

Cimet je odličan izvor mangana i vrlo dobar izvor prehrambenih vlakana, kalcija i željeza.

Cimet poboljšava regulaciju šećera u krvi, pa tako može biti korisna pomoć kod dijabetesa tipa II jer utječe na osjetljivost na inzulin te tako uravnotežuje razinu šećera u krvi.

Konzumiranje cimeta ne samo da može rezultirati smanjenjem razine glukoze nego i LDL kolesterola i triglicerida u krvi. Odlično djeluje i na probavni sustav, on je sredstvo protiv nadimanja, može razbiti crijevni plin, grije i stimulira probavni sustav, što je korisno kod slabe probave, kolika, proljeva, vjetrova, mučnina i povraćanja. Cimet se također koristi kako bi se smirio želudac.

On je i  tradicionalni lijek za bolove u mišićima i zglobovima, te za bolove različitog porijekla, a često se koristi kod glavobolja, prehlade i gripe. Cimet pomaže kod infekcija urinarnog trakta.

Jedna njemačka studija pokazala je da cimet potiskuje uzrok većine bolesti urinarnog trakta koje uzrokuje bakterija Escherichiu coli, te gljivice Candida albicans odgovorne za vaginalne infekcije.

Cimet također pozitivno djeluje na rad mozga što je potvrdilo nedavno provedeno istraživanje. Rezultati su pokazali da cimet pomaže boljoj koncentraciji, vizualnom pamćenju, vizualnoj memoriji i brzini reagiranja.

Cimet je dragocijen kod mnogih „ženskih tegoba“. Osim što je učinkovit kod vaginalnih infekcija, također pomaže kod PMS-a, menstrualnih i klimakterijskih tegoba.

Proizvodi na popustu za veljaču - više vrijednosti za Vaš novac

Željezo kapi za djecu

Željezo kapi za djecu

tekući dodatak prehrani sa sladilom

Muschio Bianco

Muschio Bianco

Prirodni sapun, mirisni, ekstra fini.

Cink pikolinat 30 mg + bakar

Cink pikolinat 30 mg + bakar

 

Deep Care maslac za tijelo

Deep Care maslac za tijelo

za normalnu i suhu kožu