Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

Aloe vera

Aloe vera

Aloe vera je zeljasta biljka, hranjiva i mesnata, gustog, debelog lišća, blijedozelene boje sa dugim bodljama. Iako je vrlo slična kaktusu spada u porodicu ljiljana. Sadrži jaku gorku tvar, emodin, biogene stimulatore koji pojačavaju obrambene snage organizma, vitamine, minerale, amino-kiseline i enzime. 

Ona je jedna od najstarije poznatih ljekovitih biljaka, a spominje se čak i u bibliji (PSALAM 45:8). Njenu ljekovitost poznavao je Hipokrat, "otac" suvremene medicine. Egipćani su je koristili kao lijek, a Kleopatra je upotrebljavala gel od aloe vere kako bi zadržala mekoću i glatkoću kože. Aloe vera danas ima široku primjenu u medicini, sportu i kozmetici, ponajprije stoga što je prirodni izvor mnogih hranjivih tvari potrebnih za zdravlje i vitalnost. Njeno svojstvo da zacijeljuje rane poznato je bilo još u 4.st prije Krista.
Povećava tok krvi prema ozljeđenim područjima i stimulira stanice kože odgovorne za zacjeljivanje rana. Pomaže kod opeklina i ozeblina jer sprječava odumiranje tkiva, a čak može pospješiti i rast nove kože. Kao efektivan antioksidans koji upija slobodne radikale štiti kožu od x zračenja, odnosno radijacije. Aloe vera ima jako hidratizirajuće djelovanje, najbolji je ovlaživač kože, pa pomaže kod psorijaze i ekcema.

Izuzetno je učinkovita i kod problema sa probavom i želucem (čir na želucu i dvanaestercu). Osobama sa povišenim šećerom u krvi uzimanjem aloe vera stanje se popravlja čak i do 45%. Prirodna je pomoć kod artritisa, reumatoidnog artritisa i reumatoidne groznice. Sveukupno gledano izuzetno povoljno djeluje na cijeli organizam. Potiče oslobađanje prirodnih tvari koje pokreću djelovanje imunološkog sustava. Američki farmaceut B. Coates 1964. prvi je uspio napraviti ekstrakt aloe vere i prirodno stabilizirati gel, a da pritom sačuva sve hranjive sastojke. Tako da danas možete osjetiti blagodati ove vrijedne biljke pretočene u kapsule. Može se koristiti lokalno i oralno. Kao najbolji prirodni ovlaživač vanjskom upotrebom gel od aloe vera omekšava kožu i usporava stvaranje bora. Osim toga potiče tvorbu kolagena i štiti epidermu.

Upravo stoga aloe vera je važan sastojak krema za lice i proizvoda za osobnu higijenu.

Proizvodi na popustu za kolovoz - više vrijednosti za Vaš novac

Deep Care maslac za tijelo

Deep Care maslac za tijelo

za normalnu i suhu kožu

Lak za nokte, deep black

Lak za nokte, deep black

extra long lasting

Multi vitamini i minerali

Multi vitamini i minerali

s kulturama bakterija i fruktooligosaharidima

Prostata kompleks

Prostata kompleks

„Sabal palma" doprinosi zdravlju prostate