Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

Arnika

Arnika ili brđanka kako je neki nazivaju, trajna je i aromatična biljka. Slabo razgranata i posuta sitnim dlačicama, arnika je visine do 60 cm. Stabljika može imati jedan ili više glavičastih, zlatnožutih ili narančasto-crvenih cvjetova. Ona cvate od lipnja do kolovoza, a raste po šumskim i planinskim livadama, obroncima i brdima.

Arnika sadrži kamfor, gorke tvari, jabučnu kiselinu, eterično ulje, flavonoid, smolu i tanin.

Zbog svog mnogostrukog, pozitivnog utjecaja na ljudsko zdravlje, ona je jedna od najvrijednijih biljaka. Arnika se koristi za zacjeljivanje rana i ublažavanje njihova bola. Pomaže čak i kod rana od ležanja (decubitus). Važna je njena uloga i kod problema sa grlom. Ona jača glasnice, a grgljanje čaja od arnike pomaže kod upale krajnika. Eterično ulje koje sadrži djeluje kao antiseptik, a tanin učvršćuje sluznicu. Arnika pomaže i kod srčanih problema: grčeva krvnih žila i grčeva srca (angina pektoris). A isto tako snizuje krvni tlak i pospješuje cirkulaciju krvi. U tim je slučajevima bolja i od mnogih lijekova. Stoga je upravo arnika sastavni dio poznatog i hvaljenog švicarskog lijeka za srce "Hyperisana". Veliku pomoć arnika pruža pri epilepsiji, potresu mozga i problemima s leđnom moždinom. Isto tako ona sprječava povraćanje i pospješuje izlučivanje znoja i mokraće. Koristi se i za bolji rast kose i odstranjivanje prhuti. Arnika pomaže u slučaju ujeda životinja (naročito kukaca), ozljeda tetiva i mišića, a smanjuje i reumatske bolove.

Proizvodi na popustu za kolovoz - više vrijednosti za Vaš novac

Multivision

Multivision

vitamini i minerali za zdravlje očiju

Kalcij + vitamin D

Kalcij + vitamin D

dodatak prehrani

Krema za tijelo i ruke

Krema za tijelo i ruke

s uljem lavande, karite maslacem, aloe verom i uljem badema

propolisno biljna mast za regeneraciju kože

propolisno biljna mast za regeneraciju kože

s maslinovim uljem, nevenom, kaduljom i propolisom