Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

Arnika

Arnika ili brđanka kako je neki nazivaju, trajna je i aromatična biljka. Slabo razgranata i posuta sitnim dlačicama, arnika je visine do 60 cm. Stabljika može imati jedan ili više glavičastih, zlatnožutih ili narančasto-crvenih cvjetova. Ona cvate od lipnja do kolovoza, a raste po šumskim i planinskim livadama, obroncima i brdima.

Arnika sadrži kamfor, gorke tvari, jabučnu kiselinu, eterično ulje, flavonoid, smolu i tanin.

Zbog svog mnogostrukog, pozitivnog utjecaja na ljudsko zdravlje, ona je jedna od najvrijednijih biljaka. Arnika se koristi za zacjeljivanje rana i ublažavanje njihova bola. Pomaže čak i kod rana od ležanja (decubitus). Važna je njena uloga i kod problema sa grlom. Ona jača glasnice, a grgljanje čaja od arnike pomaže kod upale krajnika. Eterično ulje koje sadrži djeluje kao antiseptik, a tanin učvršćuje sluznicu. Arnika pomaže i kod srčanih problema: grčeva krvnih žila i grčeva srca (angina pektoris). A isto tako snizuje krvni tlak i pospješuje cirkulaciju krvi. U tim je slučajevima bolja i od mnogih lijekova. Stoga je upravo arnika sastavni dio poznatog i hvaljenog švicarskog lijeka za srce "Hyperisana". Veliku pomoć arnika pruža pri epilepsiji, potresu mozga i problemima s leđnom moždinom. Isto tako ona sprječava povraćanje i pospješuje izlučivanje znoja i mokraće. Koristi se i za bolji rast kose i odstranjivanje prhuti. Arnika pomaže u slučaju ujeda životinja (naročito kukaca), ozljeda tetiva i mišića, a smanjuje i reumatske bolove.

Proizvodi na popustu za srpanj - više vrijednosti za Vaš novac

Muguetto

Muguetto

eau de toilette

Sapun karite maslac

Sapun karite maslac

prirodni sapun, ručno proizveden, dermatološki testirano

VIOLETTA eau de parfum

VIOLETTA eau de parfum

koncept: floral

Anti-age dnevna krema

Anti-age dnevna krema

za sve tipove kože