Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

Češnjak

Češnjak

Češnjak je biljka iz porodice ljiljana koja je tisućama godina poznata kao ljekovita biljka i začin. Egipatski faraoni davali su po jedno česno češnjaka radnicima piramida zbog njegovih antiseptičnih i poticajnih svojstava. U 1. svjetskom ratu vojni liječnici su davali češnjak kako bi spriječili grižu (dizenteriju) koja je tada bila vrlo česta.

Češnjak sadrži bjelančevine, vitamine A, B1, B2 i C, minerale, celulozu, enzime, nezasićene sumporne spojeve, isparljivo eterično ulje i dr. Ima jako antibiotično djelovanje, ali posebna prednost je što na njega bakterije ne mogu postati otporne. On sprječava svako truljenje u tijelu, potiče na bolji rad jetru, želudac i bubrege, a crijeva čisti od štetnih tvari. Poticajan je i jača organizam, snižava krvni tlak, širi krvne žile i sprječava njihovo prerano starenje, snižava kolesterol. Izuzetno dobro stimulira imunološki sustav tj. prirodnu obranu tijela. Pomaže kod problema sa dišnim putevima kao što su astma, bronhitis i tuberkuloza. Zbog svog antivirusnog, antibakterijskog i antimikotičnog djelovanja vrlo je učinkovit i kod raznih infekcija, ponajprije onih mokraćnih puteva i vaginalno gljivičnih. Primjenjen izvana, ublažava bolove i potiče cirkulaciju, što je npr. vrlo važno kod reumatskih problema. Iako primjena češnjaka može pomoći kod mnogih akutnih, pa i kroničnih problema, najbolje ga je koristiti preventivno. Ukoliko se svakodnevno krećete među ljudima, vjerojatno se odričete konzumiranja češnjaka zbog njegova oštra mirisa. Ali ako se ne želite odreći njegovih povoljnih djelovanja na zdravlje posegnite za kapsulama ulja češnjaka, koje nemaju miris.

Proizvodi na popustu za veljaču - više vrijednosti za Vaš novac

Biljni tonik za lice sensitive

Biljni tonik za lice sensitive

s hijaluronskom kiselinom, nevenom, gospinom travom i ureom

Magnezij citrat

Magnezij citrat

dodatak prehrani

Deo Fresh mineral sprej

Deo Fresh mineral sprej

 

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba