Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

Češnjak

Češnjak

Češnjak je biljka iz porodice ljiljana koja je tisućama godina poznata kao ljekovita biljka i začin. Egipatski faraoni davali su po jedno česno češnjaka radnicima piramida zbog njegovih antiseptičnih i poticajnih svojstava. U 1. svjetskom ratu vojni liječnici su davali češnjak kako bi spriječili grižu (dizenteriju) koja je tada bila vrlo česta.

Češnjak sadrži bjelančevine, vitamine A, B1, B2 i C, minerale, celulozu, enzime, nezasićene sumporne spojeve, isparljivo eterično ulje i dr. Ima jako antibiotično djelovanje, ali posebna prednost je što na njega bakterije ne mogu postati otporne. On sprječava svako truljenje u tijelu, potiče na bolji rad jetru, želudac i bubrege, a crijeva čisti od štetnih tvari. Poticajan je i jača organizam, snižava krvni tlak, širi krvne žile i sprječava njihovo prerano starenje, snižava kolesterol. Izuzetno dobro stimulira imunološki sustav tj. prirodnu obranu tijela. Pomaže kod problema sa dišnim putevima kao što su astma, bronhitis i tuberkuloza. Zbog svog antivirusnog, antibakterijskog i antimikotičnog djelovanja vrlo je učinkovit i kod raznih infekcija, ponajprije onih mokraćnih puteva i vaginalno gljivičnih. Primjenjen izvana, ublažava bolove i potiče cirkulaciju, što je npr. vrlo važno kod reumatskih problema. Iako primjena češnjaka može pomoći kod mnogih akutnih, pa i kroničnih problema, najbolje ga je koristiti preventivno. Ukoliko se svakodnevno krećete među ljudima, vjerojatno se odričete konzumiranja češnjaka zbog njegova oštra mirisa. Ali ako se ne želite odreći njegovih povoljnih djelovanja na zdravlje posegnite za kapsulama ulja češnjaka, koje nemaju miris.

Proizvodi na popustu za veljaču - više vrijednosti za Vaš novac

VIOLETTA eau de parfum

VIOLETTA eau de parfum

koncept: floral

Active Care 2 u 1

Active Care 2 u 1

šampon i gel za tuširanje s lavandom i aloe verom

Sapun za intimnu njegu pH 5.5

Sapun za intimnu njegu pH 5.5

s ekstraktom bugarske ruže i mimose, hamamelisom i provitaminom B5

Lak za nokte, passion fruit

Lak za nokte, passion fruit

extra long lasting