Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

DP - Biljni dodaci prehrani

Artikl je uspješno dodan u košaricu!

Artičoka

doprinosi zdravlju jetre

Prodajna cijena: 82,00 knKolekcija: Dodaci prehrani - Biljni

Šifra: 1417

Količina: 60 tableta

Tradicionalno, artičoka se koristi za detoksikaciju, odnosno čišćenje organizma. Tretman se obično provodi u proljeće, ali i poslije dugotrajnog uzimanja lijekova. 

 

https://pyrus.hr/files/images/0000000346.png

U spisima tradicionalne medicine govori se da čaj lišća artičoke vraća tek, pomaže pri probavi masti, stimulira mokrenje, krijepi jetru i žučni mjehur i odstranjuje iz krvi mokraćnu kiselinu (ureu), otrovni produkt izmjene tvari u tijelu.

Klinička istraživanja provedena u posljednjih nekoliko desetljeća dokazala su neke od drevnih pretpostavki.

Artičoka sadrži visok udio silimarina i inulina. Redovito konzumiranje artičoke stimulira funkciju jetre i doprinosi smanjenju razine masnoća i kolesterola u krvi, a ovaj učinak može se zahvaliti visokom udjelu cinarina. Cinarin i kafeinska kiselina, tvari kojima je bogata artičoka, u brojnim su studijama pokazale hepatoprotektivni učinak.

Sastavu artičoke pripisuje se i zaštitno djelovanje na zdravlje krvnih žila.Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry provedeno s laboratorijskim životinjama pokazuje da antioksidativne komponente artičoke, flavonoidi luteolin i apigenin, utječu na proizvodnju dušičnog oksida što pridonosi opuštanju krvnih žila, odnosno povoljno djeluju na funkcionalna svojstva, tj. rastezljivost krvnih žila.

Značenje artičoke danas je pogotovo važno, kada mnogi ljudi pate od loše probave uzrokovane konzumacijom teških jela, lošim prehrambenim navikama ili nedostatkom svakodnevne rutine u prehrani. Inulin, neprobavljivi polisaharid, posjeduje blago laksativno djelovanje, te pomaže kod konstipacije. Zdravlje jetre ovisno je o redovitom pražnjenju crijeva, a u razdobljima zatvora jetra je izložena većem opterećenju. Inulin je ujedno i hrana za «dobre» bakterije u debelom crijevu, te potičući njihov rast i aktivnost potiskuje rast patogenih bakterija u debelom crijevu.

Pretražite naš web!

Kamo pripada ovaj proizvod?

DP - Biljni dodaci prehrani

Mnogi od nas posežu za dodacima prehrani kako bi se osigurali od potencijalnih prehrambenih propusta ili sa željom da se zaštite od različitih bolesti. Vitaminski i mineralni pripravci predstavljaju osnovu dodataka prehrani, no ova se skupina iz dana u dan nadopunjuje novootkrivenim aktivnim tvarima podrijetlom iz hrane te biljnog svijeta.

Proizvodi na popustu za studeni - više vrijednosti za Vaš novac

propolisno biljna mast kod reume za masažu

propolisno biljna mast kod reume za masažu

s arnikom, mentolom, kamforom i propolisom

MUSCHIO BIANCO eau de parfum

MUSCHIO BIANCO eau de parfum

koncept: musky

MUGETTO eau de toilette

MUGETTO eau de toilette

koncept: cvjetni

Krema za njegu ruku i noktiju s Q10

Krema za njegu ruku i noktiju s Q10

s uljem slatkog badema, uljem sjemena mrkve i koenzimom Q10