Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

Kolekcija "Hamamelis"

Artikl je uspješno dodan u košaricu!

Dnevna krema za lice

s Q10, hamamelisom i vitaminom C

Prodajna cijena: 78,00 knKolekcija: Hamamelis

Šifra: 2425

Količina: 50 ml

Vitamin C - SAVEZNIK LIJEPE I MLADOLIKE KOŽE

Vitamin C je normalan  sastojak kože i nalazi se u dermisu i u epidermisu. Starenjem, jakim izlaganjima UV zrakama i pušenjem smanjuje se  koncentracija  vitamina C pogotovo u gornjem sloju kože, stoga je preporučljivo kožu njegovati kremama s dodatkom vitamina C.

Za zdravlje kože C vitamin je od iznimne važnosti jer kao antioksidans ima važnu ulogu u sintezi kolagena. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da vitamin C može znatno ublažiti i  smanjiti fotooštećenja kože nastala djelovanjem UV zraka, a antioksidativno djelovanje pomaže u očuvanju od slobodnih radikala nastalih djelovanjem UV zraka. Lokalno nanošenje preparata s vitaminom C vrlo je učinkovito u sprečavanju fotooštećenja kože.

Istraživanja ukazuju da lokalna primjena vitamina C u trajanju od najmanje 12 tjedana smanjuje naboranost kože, hrapavost kože, pigmentacij i vraća sjaj.

Koenzim Q10
Koenzim Q10 je atraktivan sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda jer vrlo učinkovito sprječava oksidativni stres stanica naše kože. Smanjuje negativne učinke fotostarenja što se pokazuje smanjenjem dubina bora. Koenzim Q10 prisutan je u gotovo svim stanicama našeg tijela, a njegovi primarni zadaci uključuju aktivnosti poput antioksidansa, stabilizatora i kofaktora u metaboličkim procesima, posebno u proizvodnji adenozin trifosfata (ATP), glavnog staničnog skladišta energije našeg tijela. Osim toga, Q10 nudi brojne prednosti povezane s ljudskim zdravljem.

Slobodni radikali
Slobodni radikali mogu se definirati kao atomi ili molekule s nesparenim elektronima. U procesu postizanja elektronske ravnoteže dobivanjem ili gubljenjem elektrona, slobodni radikali uzrokuju oksidativna oštećenja na staničnoj razini. Koenzim Q10 ima jedinstvenu osobinu da može prihvatiti ili donirati jedan elektron bez rizika da i sam postane slobodni radikal. Time Q10 može pomoći neutralizirati slobodne radikale i oksidativna oštećenja koja oni uzrokuju. Ovo je značajno djelovanje koenzima Q10 jer su mnoge stanice i tkiva oštećena upravo viškom slobodnih radikala. Tijekom vremena, slobodni radikali mogu uzrokovati progresivno oštećenje stanica i tkiva. 

Pretražite naš web!

Kamo pripada ovaj proizvod?

Kolekcija "Hamamelis"

Proizvodi ove kolekcije naziv duguju hamamelisu, vrlo djelotvornom bjelogoričnom grmu koji je više od 200 godina poznat po mnogobrojnim pozitivnim djelovanjima, naročito na kožu i krvožilni sustav.

Ta svojstva prepoznata su i iskorištena u kozmetičkoj industriji, pa je upravo stoga čest sastojak kozmetičkih proizvoda, naročito higijenskih.

Proizvodi na popustu za svibanj - više vrijednosti za Vaš novac

Vitamin D 1000 I.J.

Vitamin D 1000 I.J.

 

Češnjak

Češnjak

snažni ekstrakt bez mirisa

Magnezij citrat

Magnezij citrat

dodatak prehrani

Lak za nokte, red red

Lak za nokte, red red

extra long lasting