Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

DP - Vitamini i minerali

Cijena ovog proizvoda je trenutno snižena!

Artikl je uspješno dodan u košaricu!

Beta karoten

iz alge Dunaliella Salina

Prodajna cijena: 69,00 kn 89,00 knKolekcija: Dodaci prehrani - Vitamini i minerali

Šifra: 1602

Količina: 60 tableta

Beta karoten ili provitamin A važan je za ljudsko zdravlje, a naročito zdravlje kože. U koži se pretvara i djeluje kao vitamin A, te doprinosi održanju normalne kože i mukoznih membrana. Također, vitamin A doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

 

- beta karoten se pretvara u vitamin A koji doprinosi održanju normalne kože i mukoznih membrana
- beta karoten se pretvara u vitamin A koji doprinosi održanju normalnog vida
- za bolji vid i prevenciju degenerativnih promjena u očima
- za jaču otpornost kože prema utjecaju sunčevih zraka, kod alergija na sunce
- za povećanje kožnog pigmenta, brže postizanje preplanule puti
- za zaštitu kože od infekcija, starenja, UV zraka
- preventivno autoimuno

 

Beta karoten je biljni pigment, provitamin koji ljudski organizam pretvara u vitamin A, a djeluje kao antioksidans (apsorbira ogromne količine slobodnih radikala) i jača imunitet. Funkcija beta karotena u organizmu je višestruka, a najpoznatija je ona koja se odnosi na kožu i sluznicu. Koža je naš najveći organ i direktna je zaštita od vanjskih utjecaja. Beta karoten djeluje na mlade stanice u dubljim dijelovima kože i sluznice, tako da one sazrijevaju i zamjenjuju stare odumrle stanice koje se ljušte s površine. S nadolazećim sunčanim danima kod mnogih se osoba javlja povećana osjetljivost kože na sunčeve utjecaje. Korištenjem beta karotena stvara se baza za zaštitu kože i njeno zdravo tamnjenje.

Alga Dunaliella Salina
Jednostanična je mikroalga koju pronalazimo isključivo u vodama vrlo visokog saliniteta. Iako spada u zelene alge, svoju crveno-narančastu boju može zahvaliti bogatstvu karotenoida koji prikrivaju inače zelenu boju klorofila. Zbog vrlo slanog okruženja, izložena je visokom UV zračenju sunca od čijeg se štetnog utjecaja štiti stvaranjem velikih količina beta karotena. Ova alga ujedno je jedan od najvećih prirodnih izvora beta karotena. Što je njeno okruženje slanije, bogatija je beta karotenom koji je ključan u njenoj zaštiti od štetnog sunčevog zračenja.

Pretražite naš web!

Kamo pripada ovaj proizvod?

DP - Vitamini i minerali

Mnogi od nas posežu za dodacima prehrani kako bi se osigurali od potencijalnih prehrambenih propusta ili sa željom da se zaštite od različitih bolesti. Vitaminski i mineralni pripravci predstavljaju osnovu dodataka prehrani, no ova se skupina iz dana u dan nadopunjuje novootkrivenim aktivnim tvarima podrijetlom iz hrane te biljnog svijeta.

Proizvodi na popustu za travanj - više vrijednosti za Vaš novac

Mineral Care hranjiva krema

Mineral Care hranjiva krema

za sve tipove kože

Anti-age mlijeko za lice

Anti-age mlijeko za lice

aloe vera, neven, kadulja, kamilica

Krema za njegu oko očiju

Krema za njegu oko očiju

s Q10, hamamelisom i vitaminom C

Gel za opuštanje nogu

Gel za opuštanje nogu

s uljem mandarine, kaduljom i sljezom