Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

DP - Ostali dodaci prehrani

Cijena ovog proizvoda je trenutno snižena!

Artikl je uspješno dodan u košaricu!

Propolis 1000 mg

vegetarijanska formulacija

Prodajna cijena: 10,90 €    14,90 €

Najniža cijena u 30 dana: 14,90 €



Kolekcija: Dodaci prehrani - Ostali

Šifra: 1504

Količina: 60 tableta

Propolis je visokovrijedan pčelinji proizvod složenog kemijskog sastava. U dosadašnjim znanstvenim istraživanjima iz propolisa je izolirano više od 250 različitih spojeva, uključujući antioksidanse (flavonoide), aminokiseline, vitamine, minerale, organske kiseline i eterična ulja. Kvalitetan sastav zasigurno je i zaslužan za upotrebu propolisa u medicinske svrhe još u doba starih Egipćana gdje se koristio za mumificiranje, a Grci i Rimljani su ljekovita svojstva propolisa primjenjivali pri liječenju kožnih bolesti te za dezinfekciju rana.  

Danas se vjerojatno može reći da ne postoji područje djelovanja u kojem propolis nema svoju ulogu. Prepoznata je i potvrđena njegova terapijska pomoć pri tretiranju alergija, astme, artritisa, akni, bronhitisa, opeklina, prehlade, dentalnih problema i problema s desnima, ekcema, gastrointestinalnih tegoba i još mnoštva drugih. Posebno valja istaknuti povoljno djelovanje propolisa na imunološki sustav i jačanje otpornosti organizma. Timus, žlijezda smještena u prsnom košu, proizvodi limfocite, glavne stanice za obranu organizma te je odgovorna za održavanje zdravog imunološkog sustava. Propolis je ustanovljen kao najučinkovitiji prirodni proizvod za jačanje timusa, a posljedično i jačanje obrambene sposobnosti cijelog organizma. Zahvaljujući sadržaju flavonoida, propolis posjeduje snažna antioksidativna svojstva blagotvorna pri liječenju hipertenzije, ateroskleroze te bolesti srca i krvožilja. Protuupalna svojstva propolisa očituju se kod pojave grlobolje, infekcije zubnog mesa ali i kod uspješno otklonjenih problema reume i artritisa. Novija istraživanja navode propolis kao terapiju i prevenciju kod pojave tumora. Nekoliko studija pokazalo je da propolis i njegovi ekstrakti inhibiraju rast karcinogenih stanica.

Rezultati dosadašnjih istraživanja formirali su mišljenje da učinkovita dnevna doza iznosi oko 1,5 g sirovog propolisa, odnosno oko 350 mg koncentrata, čime se polučuju blagotvorni učinci na opće stanje organizma. Iako su ispitivane dnevne doze od čak 9 g sirovog propolisa rezultirale bez negativnih nuspojava, za dugoročnu upotrebu i ovisno o individualnim potrebama pojedinca preporučaju se manje navedene doze.

 

dipl.ing. Martina Blašković

                                                                                                             

 

Propolis je visokovrijedan pčelinji proizvod složenog kemijskog sastava.

Sastojci u 1 tableti:                   %PU*

Propolis    

1000 mg

/

*PU = preporučeni dnevni unos

 

Pretražite naš web!

Kamo pripada ovaj proizvod?

DP - Ostali dodaci prehrani

Mnogi od nas posežu za dodacima prehrani kako bi se osigurali od potencijalnih prehrambenih propusta ili sa željom da se zaštite od različitih bolesti. Vitaminski i mineralni pripravci predstavljaju osnovu dodataka prehrani, no ova se skupina iz dana u dan nadopunjuje novootkrivenim aktivnim tvarima podrijetlom iz hrane te biljnog svijeta.

Pojmovi

Proizvodi na popustu za travanj - više vrijednosti za Vaš novac

Echinacea

Echinacea

 

Vitamin B12 u spreju

Vitamin B12 u spreju

aroma crvenog voća

Tekućina kod bradavica

Tekućina kod bradavica

s medom, limunom i korom vrbe

Mandarina & menta

Mandarina & menta

prirodni sapun, mirisni, ekstra fini