Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

Glukomanan

Glukomanan

Glukomanan je ključ uspješne redukcije tjelesne težine!

Glukomanan djeluje na organizam čineći ga sitim.

Glukomanan je dijetalno vlakno topivo u vodi, a dobiva se iz gomolja azijske biljke Amorphallus konjac. Glukomanan se u Aziji koristi od davnina zbog svojeg zasićujućeg djelovanja. Glukomanan se sastoji od dugih lanaca ugljikohidrata koji su neprobavljivi i stoga pripadaju grupi prehrambenih vlakana. Glukomanan u dodiru s vodom nabubri i zauzme mjesto u želucu, te je iz tog razloga potrebno koristiti ga sa mnogo vode. Postiže se osjećaj sitosti (bez osjećaja napuhnutosti i bez pojave neželjenih plinova u probavnom sustavu), nema osjećaja gladi, a sve uz pomoć prirode.

Djelovanje glukomanana istraživala je EFSA (European Food Safety Authority), odobrila i smatra ga korisnim i učinkovitim. Zato je glukomananu odobrena zdravstvena tvrdnja da pridonosi mršavljenju, redukciji tjelesne težine i pridonosi održavanju normalne razine kolesterola.

  • Glukomanan pridonosi mršavljenju
    • (blagotvoran učinak postiže se s dnevnim unosom 3 g glukomanana u tri doze od 1g, zajedno s 1-2 čaše vode prije obroka, u kontekstu energetski ograničene prehrani)
  • Glukomanan pridonosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi
    • (blagotvoran učinak postiže se s dnevnim unosom 4g glukomanana)

 

Klinička studija

Osmotjedno kliničko ispitivanje provedeno je kod 20 pretilih osoba. Primali su glukomanan i placebo u dozi od 1g (dvije kapsule od 500 mg), 1 sat prije svakog od tri glavna dnevna obroka. Ispitanici su upućeni da ne mijenjaju svoje prehrambene navike ni fizičke aktivnosti. Rezultati su pokazali značajan gubitak tjelesne težine (2,5kg) pomoću glukomanana tijekom osam tjedana, bez ikakvih promjena u načinu prehrane i fizičke aktivnosti. Serumski kolesterol i lipoproteinski kolesterol niske gustoće značajno su smanjeni (21,7 i 15,0 mg / dl) u skupini koja je tretirana glukomananom. Nisu zabilježene nikakve nuspojave na glukomanan.

Izvori studije:

US National Library of Medicine

National Institutes of Health

Proizvodi na popustu za rujan - više vrijednosti za Vaš novac

Vitamini za kosu

Vitamini za kosu

za zdravlje kose, kože i noktiju

propolisno biljna mast za regeneraciju kože

propolisno biljna mast za regeneraciju kože

s maslinovim uljem, nevenom, kaduljom i propolisom

Kalcij - magnezij - cink kompleks

Kalcij - magnezij - cink kompleks

zaštita koštano-mišićnog tkiva

Gel za opuštanje

Gel za opuštanje

s hamamelisom i medom