Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.

DP - Ostali dodaci prehrani

Artikl je uspješno dodan u košaricu!

Glukomanan

uz energetski restriktivnu dijetu doprinosi gubitku tjelesne težine

Prodajna cijena: 25,88 € / 194,99 kn


Proizvod trenutno nije dostupan za narudžbu.

Kolekcija: Dodaci prehrani - Ostali

Šifra: 1507

Količina: 120 kapsula

Glukomanan uz energetski restriktivnu dijetu doprinosi gubitku tjelesne težine. Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 3 g glukomanana podijeljeno u tri doze po 1 g, uzeto s 1-2 čaše vode, prije jela i u sklopu energetski restriktivne dijete.

Glukomanan je dijetalno vlakno topivo u vodi, a dobiva se iz gomolja japanske biljke Amorphallus konjac (đavolji jezik). Konjac se stoljećima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kao sredstvo čišćenja i detoksikacije pa je biljka čak dobila i zanimljiv nadimak – „metla za crijeva“.

Glukomanan je toliko uspješan u tome što ga čini jedinom supstancom za mršavljenje kojoj je moćna EFSA (European Food Safety Authority) dodijelila tvrdnju: „Glukomanan uz energetski restriktivnu dijetu doprinosi gubitku tjelesne težine“.

Pozitivan učinak na tjelesnu masu objašnjen je činjenicom da glukomanan u dodiru sa želučanim sokovima bubri, popunjava želudac i daje osjećaj sitosti.

Najpoznatije je kao sastojak sredstava za mršavljenje, no osim toga glukomanan sadrži visoke razine dijetalnih vlakana koja pomažu održavanju razine kolesterola u krvi.

Glukoman je ključ uspješne redukcije tjelesne težine !

Glukoman djeluje na organizam čineći ga sitim.

Glukomanan je dijetalno vlakno topivo u vodi, a dobiva se iz gomolja azijske biljke Amorphallus konjac. Glukomana se u Aziji koristi odavnina zbog svojeg zasičujućeg djelovanja. Glukomanan se sastoji od dugih lanaca ugljikohidrata koji su neprobavljivi i stoga pripadaju grupi prehrambenih vlakana. Glukomanan u dodiru s vodom nabubri i zauzme mjesto u želucu, te je iz tog razloga potrebno koristiti ga sa mnogo vode. Postiže se osjećaj sitosti (bez osjećaja napuhnutosti i bez pojave neželjenih plinova u probavnom sustavu), nema osjećaja gladi, a sve uz pomoć prirode.

Djelovanje Glukomana istraživala je EFSA (European Food Safety Authority), odobrila i smatra ga korisnim i učinkovitim. Zato je glukomanu odobrena zdravstvena tvrdnja da pridonosi mršavljenju, redukciji tjelesne težine i pridonosi održavanju normalne razine kolesterola.

Glukomanan pridonosi mršavljenju

- blagotvoran učinak postiže se s dnevnim unosom 3 g glukomanana u tri doze od 1g, zajedno s 1-2 čaše vode prije obroka, u kontekstu energetski ograničene prehrani)

Glukomanan pridonosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi

- (blagotvoran učinak postiže se s dnevnim unosom 4 g glukomanana)

 

Klinička studija

Osmotjedno kliničko ispitivanje provedeno je kod 20 pretilih osoba. Primali su glukomanan i placebo u dozi od 1g (dvije kapsule od 500 mg), 1 sat prije svakog od tri glavna dnevna obroka. Ispitanici su upućeni da ne mijenjaju svoje prehrambene navike ni fizičke aktivnosti. Rezultati su pokazali značajan gubitak tjelesne težine (2,5kg) pomoću glukomanana tijekom osam tjedana, bez ikakvih promjena u načinu prehrane i fizičke aktivnosti. Serumski kolesterol i lipoproteinski kolesterol niske gustoće značajno su smanjeni (21,7 i 15,0 mg / dl) u skupini koja je tretirana glukomananom. Nisu zabilježene nikakve nuspojave na glukomanan.

 Izvori studije:

US National Library of Medicine

National Institutes of Health

 

Pretražite naš web!

Kamo pripada ovaj proizvod?

DP - Ostali dodaci prehrani

Mnogi od nas posežu za dodacima prehrani kako bi se osigurali od potencijalnih prehrambenih propusta ili sa željom da se zaštite od različitih bolesti. Vitaminski i mineralni pripravci predstavljaju osnovu dodataka prehrani, no ova se skupina iz dana u dan nadopunjuje novootkrivenim aktivnim tvarima podrijetlom iz hrane te biljnog svijeta.

Proizvodi na popustu za ožujak - više vrijednosti za Vaš novac

zaštitni balzam za ruke

zaštitni balzam za ruke

s 5% uree i propolisom

Dnevna krema za lice

Dnevna krema za lice

s Q10, hamamelisom i vitaminom C

Krema za njegu ruku i noktiju s Q10

Krema za njegu ruku i noktiju s Q10

s uljem slatkog badema, uljem sjemena mrkve i koenzimom Q10

Hranjivi gel za tuširanje

Hranjivi gel za tuširanje

s medom i pšeničnim proteinima